Tudom, hogy egészségesebb. De mi a különbség a fehér kenyér és a teljes kiöslésű kenyér elkészítése között? Mi van a teljes kiörlésűben ami a fehérben nincs? a teljesőrlésű liszt tartalmazza az összes tápanyagot, ami a gabonaszemben benne van, hiszen nem koptatják le róla az értékes héjrészt, hanem azt is beleőrlik. A finomitott liszt készitésekor viszont először lekoptatják a gabonaszemek külső héjrészét, amivel megfosztják a legértékesebb anyagoktól, és igy nyeri el a liszt a szép fehér szinét is. A teljesőrlésű liszt barnás, látszanak benne a rostanyagok. Ebből a lisztből tömörebb kenyér süthető, igaz hogy nem könnyű a rágása, de tápértékben, és izhatásban messze tulszárnyalja a fehér testvérét. Nem beszélve egészségügyi hatásaik külömbözőségéről. Aki ugymond fehérkenyéren él hosszú ideig, annak lassan mindenféle problémája kialakulhat, mint pl. cukorbetegség, izületi gyulladások, emésztési problémák, mert nagyfoku hiányállapotai vannak vitaminokból, nyomelemekből. Ha átvált a teljesőrlésű (és nem barna, malátával megszinezett fehér kenyérre)kenyérfélékre, akkor hamarosan javulni fog az állapota,és ha ezek mellett még sok zöldséget is fogyaszt, és megfelelő táplálékkiegészitőket szed, akkor esélye van a teljes egészség elérésére. Vissza a lap tetejére>>
Mit jelent az, hogy valami teljes kiörlésű?
2011.12.08. 15:22 biobolt
Szólj hozzá!
Címkék: kenyér teljes liszt biobolt kiörlésű
A bejegyzés trackback címe:
https://biovitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr173448263
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
